Hoe kan ik toegang krijgen tot de Archiefpunt API?

1 min. leestijdlaatste update: 12.06.2023

Als je toegang wilt, dien je een API-sleutel aan te vragen. Stuur hiervoor een e-mail naar jelle.kleevens@archiefpunt.be of maak een ticket aan via de helpdesk. Geef bij je aanvraag ook aan voor welke omgeving je een sleutel nodig hebt en welke rechten je wenst. Na goedkeuring ontvang je van Archiefpunt een Bearer Token, dat je kunt meesturen in de header van de HTTP-verzoeken naar de beveiligde API-bronnen.

Omgevingen

Rechten

  • Leesrechten (Read/GET): Hiermee kan de gebruiker informatie ophalen vanuit de API. Het is vaak het meest elementaire recht en stelt gebruikers in staat om gegevens op te vragen.
  • Schrijfrechten (Write/POST, PUT, PATCH): Deze rechten staan gebruikers toe om nieuwe gegevens toe te voegen (POST), bestaande gegevens bij te werken (PUT), of gedeeltelijke updates uit te voeren (PATCH). Deze rechten worden vaak gebruikt voor het wijzigen van gegevens op de server.
  • Verwijderrechten (Delete): Hiermee kan de gebruiker gegevens verwijderen via de API. Dit recht wordt gebruikt om gegevens van de server te verwijderen.

Was dit artikel nuttig?